Kukoricaleves zöldségekkel
Hozzávalók:
- kukorica (üveges)
- néhány szem gomba
- 1 kápia paprika
- 2 szem krumpli
- 1 fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- tej, vagy tejszín
- vaj
- 1 ek liszt
- só, bors
Felkockázom a hagymát, felaprítom a fokhagymát és vajon megdinsztelem.
Rádobom a szeletekre vágott gombát, kápia paprikát, kockára vágott krumplit és összeforgatom.
A tetejét megszórom liszttel, összekeverem, sózom és felöntöm vízzel.
Hozzáadom a lecsöpögtetett, leöblített kukoricát is , és fedő alatt puhára főzöm (20-30 perc).
Adok hozzá még tejet, vagy tejszínt ízlés szerint, sózom, borsozom és még egyszer felforralom.
Ha van snidling, érdemes vágni egy kicsit a tetejére, mert finom hozzá.