Vadas mártás

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál gyökér
  • 3 szál szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. mustár
  • 2 dl tejföl
  • babérlevél, borókabogyó, szegfűszeg, só, bors
  • húsleves alaplé – ha épp van a fagyasztóban

 

Elkészítés:

  1. A megtisztított, felszeletelt zöldségeket kevés olajon megdinsztelem.
  2. Felengedem a kiolvasztott húslevessel, ha az nincs, akkor vízzel. 
  3. A fűszereket teatojásban teszem melléjük. 
  4. Amikor megpuhultak lehűtöm kicsit, hozzáadom a mustárt és a tejfölt és leturmixolom. 

Zsemlegombóccal tökéletes. 🙂

 

Fázisfotók:

        

 

Vélemény, hozzászólás?