Gluténmentes zsemlegombóc (kenyérgombóc)

Hozzávalók:

  • gluténmentes kenyér (száraz is teljesen jó)
  • tej
  • tojás
  • petrezselyem,
  • só,
  • levespor

 

kenyérkockák beáztatva
Felverjük a tojást, felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk. 
A gluténmentes kenyeret felkockázva be kell tenni a sütőbe egy picit pirulni. Elvileg.
Gyakorlatilag kipróbáltam így megsütött kenyérrel és sima száraz kenyérrel is, és semmi különbség nem volt, úgyhogy csak kicsire tördeltem őket és együtt áztattam be az egészet.  

 

Petrezselyemmel és liszttel
 Mikor a kenyér jól beitta a tojásos tejet, megszórom petrezselyemmel és annyi liszttel, hogy kézzel formálható gombócokat lehessen készíteni belőle. 
A gombócokat forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük. 

 

 

első adag félbevágva

 

Érdemes az első adagot félbe vágni és megkóstolni… Ha még nem főtt át teljesen, és nem is elég kemény, akkor így néz ki.

 


pirított zsemlemorzsa

Úgy lehet rajta javítani, ha még kap egy kis lisztet, és/vagy pirított zsemlemorzsát keverünk még bele. Az ízén sokat lendít, ha levesport/kockát teszünk a főzővízbe, úgy még finomabb lesz. 

 

 

   

Vélemény, hozzászólás?