Kukoricaleves zöldségekkel

Hozzávalók:

  • kukorica (üveges)
  • néhány szem gomba
  • 1 kápia paprika
  • 2 szem krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • tej, vagy tejszín
  • vaj
  • 1 ek liszt
  • só, bors

Felkockázom a hagymát, felaprítom a fokhagymát és vajon megdinsztelem.

Rádobom a szeletekre vágott gombát, kápia paprikát, kockára vágott krumplit és összeforgatom. 

A tetejét megszórom liszttel, összekeverem, sózom és felöntöm vízzel.

Hozzáadom a lecsöpögtetett, leöblített kukoricát is , és fedő alatt puhára főzöm (20-30 perc).

Adok hozzá még tejet, vagy tejszínt ízlés szerint, sózom, borsozom és még egyszer felforralom.

Ha van snidling, érdemes vágni egy kicsit a tetejére, mert finom hozzá. 

 

Vélemény, hozzászólás?